Profesjonalne piece do pizzy i gotowania dostępne w naszym sklepie wyróżniają się najwyższą jakością wykonania, gwarantującą długą żywotność i bezproblemowe działanie. W trakcie ręcznego procesu produkcji, przeprowadzanego wyłącznie przez doświadczonych rzemieślników, zastosowano wysokogatunkowe materiały. Takie podejście sprawia, że piec na pizze może być bezpiecznie użytkowany w restauracjach i pizzeriach przez wiele godzin każdego dnia.

Piece na pizze opalane gazem

W asortymencie naszego sklepu znajdą Państwo profesjonalne piece do pizzy, charakteryzujące się niezawodnością i perfekcyjną rotacją powietrza. Dzięki niej, pizza i inne potrawy są równomiernie przypieczone z każdej strony, a temperatura w całej komorze grzewczej jest jednolita. Oferujemy m.in. modele opalane gazem i wyposażone w ujście spalin, wykonane z solidnego materiału, jakim jest żeliwo.

Dzięki zastosowaniu ogniotrwałego podłoża przystosowanego do pracy w temperaturze nawet 1200℃, profesjonalny piec do pizzy zachowuje swoje właściwości przez bardzo długi okres. Ponadto specjalnie zaprojektowana konstrukcja pozwala na błyskawiczną wymianę newralgicznych elementów, bez konieczności korzystania z pomocy specjalisty. Czas potrzebny na rozgrzanie pieca wynosi około 90 min.

Profesjonalny piec do pizzy opalany drewnem

W tej kategorii dostępne są również piece do pizzy, które do ogrzewania wykorzystują drewno. Oprócz pizzy, można w nich piec także chleb oraz ciasta. Zastosowanie szerokiego otworu drzwiowego sprawia, że kucharz może w pełni kontrolować proces opiekania.

Dodatkowo, perfekcyjna szczelność gwarantuje, że ciepło nie przedostaje się z komory grzewczej na zewnątrz. Czym jeszcze wyróżnia się piec do pizzy? Wymiary takie jak wewnętrzna średnica oraz waga są podane w opisie każdego modelu. Im większy piec, tym więcej porcji pizzy, chleba i potraw można upiec za jednym razem.

Kompaktowe piece do pizzy i chleba

W tej sekcji znajdą Państwo również kompaktowe piece do pizzy, wyposażone w kółka jezdne, pozwalające na błyskawiczną i bezwysiłkową zmianę miejsca położenia. Wybrane modele zostały zaprojektowane według opatentowanej technologii FORInox. Jej główną zaletą jest bardzo szybkie osiąganie wysokiej temperatury w komorze grzewczej, przy jednoczesnym zapobieganiu startom ciepła przez przenikanie na zewnątrz.

W razie jakichkolwiek pytań związanych z piecami lub ich montażem, zachęcamy do kontaktu. Nasi doświadczeni doradcy z chęcią rozwieją wszelkie wątpliwości i pomogą w wyborze konkretnego modelu, dopasowanego do Państwa oczekiwań.