DOLCE VITA , czyli słodkie życie. Tak brzmi po polsku nazywa tego pieca. Prezentujemy wersję gazową dostępną w dwóch opcjach – na LPG oraz Metan. Piec jest niewielki, korpulentny, a przy tym bardzo zgrabny. Można go używać w każdym otoczeniu. Wersja gazowa wyjątkowo szybko osiąga temperaturę roboczą, a dzięki izolacji z włókna ceramicznego pozwala na jej długotrwałe utrzymanie. Wysoka temperatura w komorze grzewczej powoduje, że w znacznej mierze skraca się czas potrzebny na przygotowanie wielu potraw. Kopuła pieca została wykonana w opatentowanej technologii FORInox ze stali nierdzewnej i włókna ceramicznego, co gwarantuje niezawodność. Urządzenie zostało wyposażone w wygodne boczne półki , które w razie potrzeby za pomocą kilku śrubek w każdej chwili można zdemontować. Drzwi pieca zostały wykonane ze szkła ceramicznego odpornego na temperaturę do 800 ° C .Pozwala to na doglądanie postępów w pieczeniu bez potrzeby otwierania drzwi i utraty temperatury. Dzięki temu zmniejsza się też zużycie paliwa.
DOLCE VITA GAZ
Zalety pieców Alfa Refrattari
-
Technologia FORInox
Opatentowana technologia, która łączy w sobie wysoką wytrzymałość stali z właściwościami fizycznymi ogniotrwałej ceramiki.
-
Ręcznie wykonane
Piece ceramiczne producenta Alfa Refrattari są wykonane w całości ręcznie przez wykwalifikowanych rzemieślników. Dzięki 30 letniemu doświadczeniu udało się wykorzystać osiągnięcia tradycyjnych włoskich pieców i usystematyzować je w zorganizowaną linię produkcyjną przy najwyższej jakości materiałów.
-
Łatwa instalacja
Instalacja pieca opalanego drewnem nigdy nie była łatwiejsza i szybsza. Piece Alfa Pizza pokryte stalą nierdzewną są gotowe do użytku już po kilku prostych krokach. W dodatku nie jest do tego potrzebny wykwalifikowany personel.
-
Advanced Heat Technology
System AHT wykorzystuje właściwości chemiczne i fizyczne cząstek ilastych, które tworzą ogniotrwałe podłoże.
Dane techniczne
DOLCE VITA GAZ LPG/METAN
Ilość minut do rozgrzania | 10 |
Ilość pizzy w jednym czasie | 4 |
Ilość pizzy w 15 minut | 14 |
Wypieku chleba | 4 kg |
Średnie zużycie opału | 1,32 / 1,76 kg/h |
Powierzchnia | 0,48 m2 |
Powierzchnia gotowania | 80 x 60 cm |
Otwór Spalinowy | Ø 18,0 cm |
Szerokość | 166,4 cm |
Głębokość | 87,2 cm |
Wysokość całkowita | 232 cm |
Masa | 220 kg |
Szerokość otworu drzwiowego | 64 cm |
Wysokość otworu drzwiowego | 22 cm |
Maksymalna temperatura | 400 °C |
Dostępne kolory |