To wersja kompaktowego pieca opalany drewnem 5 Minuti bez podstawy. Może posłużyć do wypieku chleba, pizzy, oraz wielu innych dań. Z racji tego, że nie posiada podstawy wyposażonej w kółka, przeznaczony jest raczej do użytkowania w konkretnym miejscu. Warto wspomnieć, że dzięki użytej technologii ForInox nie jest potrzebna dodatkowa izolacja, dzięki czemu można go postawić właściwie w każdym otoczeniu. Ten piec doskonale sprawdzi się na różnego rodzaju balkonach, tarasach i w ogrodach, na przykład w altanie lub zupełnie na zewnątrz. Zbudowany jest z ogniotrwałego podłoża oraz kopuły wykonanej ze stali nierdzewnej. Oba te elementy są izolowane tworzywem złożonym z włókien ceramicznych, dzięki czemu bardzo szybko osiąga odpowiednią temperaturę gotowania. To doskonały sposób na spędzenie czasu z rodziną lub znajomymi na świeżym powietrzu. To również wspaniały sposób na przygotowanie zdrowego i aromatycznego jedzenia, ponieważ mimo swego nowoczesnego wyglądu i dodatkowych rozwiązań, daje on przygotowywanemu pożywieniu te same właściwości, jakie osiągnęłyby w tradycyjnym piecu opalanym drewnem.
5 Minuti TOP
Zalety pieców Alfa Refrattari
-
Technologia FORInox
Opatentowana technologia, która łączy w sobie wysoką wytrzymałość stali z właściwościami fizycznymi ogniotrwałej ceramiki.
-
Advanced Heat Technology
System AHT wykorzystuje właściwości chemiczne i fizyczne cząstek ilastych, które tworzą ogniotrwałe podłoże.
-
Łatwa instalacja
Instalacja pieca opalanego drewnem nigdy nie była łatwiejsza i szybsza. Piece Alfa Pizza pokryte stalą nierdzewną są gotowe do użytku już po kilku prostych krokach. W dodatku nie jest do tego potrzebny wykwalifikowany personel.
-
Wyjatkowo ekonomiczne
Efekt jest możliwy do uzyskania dzięki zastosowaniu maksymalnej szczelności komory spalania, materiałowi ceramicznemu Keramott i precyzyjnemu sterowaniu procesem spalania. Urządzenia są szczelne dzięki czemu można spowolnić zużycie opału, a więc rzadziej dokładać drewno.
Dane techniczne
5 Minuti TOP
Ilość minut do rozgrzania | 15 minut |
Ilość pizzy w jednym czasie | 2 szt. |
Ilość pizzy w 15 minut | 6 szt. |
Wypieku chleba | 2 kg |
Średnie zużycie opału | 3 kg/h |
Powierzchnia | 0,3 m2 |
Powierzchnia gotowania | 60x50 cm |
Otwór Spalinowy | ∅ 15,0 |
Szerokość | 82 cm |
Głębokość | 68 cm |
Wysokość całkowita | 102 cm |
Masa | 85 kg |
Szerokość otworu drzwiowego | 46 cm |
Wysokość otworu drzwiowego | 25 cm |
Maksymalna temperatura | 400 |
Dostępne kolory |